Роман

По-долу е показана статията за Ребека Джеймс от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Ребека Джеймс
Родена 28 юли 1970 г. (49 г.)
Професия писател
Националност Флаг на Австралия Австралия
Активен период 2008-
Жанр любовен роман, трилър
Известни творби „Красиво зло“
Съпруг Хилари Хъдсън
Деца Чарли, Оскар, Джак, Джими
Уебсайт Официален блог

Ребека Джеймс (на английски: Rebecca James) е австралийска писателка, авторка на бестселъри в жанровете юношески любовен роман, психологически трилър и еротична литература.

Биография и творчество

Ребека Сафрон Джеймс е родена на 28 юли 1970 г. в Сидни, Австралия. Израства на различни места в Нов Южен Уелс – Сидни, Бурк, Уелингтън и Батхърст.

След завършването на гимназията в началото на 90-те работи като сервитьорка, а в края на 90-те като учителка по английски език в Индонезия и Япония, барман, и като телефонен оператор в Лондон. Учи в няколко висши училища, но не завършва. През 30-те си години започва заедно с партньора си да проектира кухни в Армидейл, но бизнесът им фалира и тя е напълно разорена.

Наред с отглеждането на четирите си сина с партньора си Хилари Хъдсън започва да пише романи. Първият ѝ публикуван любовен роман „Nightswimming“ от 2008 г. не е успешен и тя получава за него само 100 долара.

В момента, когато бизнесът им е закрит, а вторият ѝ роман е отхвърлен от всички литературни агенции в Австралия, нейният агент го предлага на издателства в САЩ. Той предизвиква голям интерес и хонорарът ѝ достига един милион долара. Психотрилърът ѝ „Красиво зло“ е публикуван през 2010 г. и се счита за нейната дебютна книга. Главната героиня, 17-годишната Катрин, става свидетел на изнасилването и убийството на сестра си, и живее в анонимност. Тя среща красивата забавна и нежна Алис, с която се сприятелява. След като споделя с нея живота си разбира, че зад безгрижната купонджийка се крие огорчена, плашещо жестока млада жена. Мистериозната атмосфера, чувството за неизбежен фатален край, и шокиращата развръзка, правят секси трилъра международен бестселър. „Красиво зло“ е преведен на над 30 езика и издаден в над 50 страни по света.

Следващите ѝ романи „Sweet Damage“ (Сладка щета) и „Cooper Bartholomew is Dead“ (Купър Бартоломю е мъртъв) също са наситени секси психотрилъри.

Ребека Джеймс живее със семейството си от 2011 г. в Канбера, Австралия.

Произведения

Самостоятелни романи

 • Nightswimming (2008)
 • Beautiful Malice (2010)
  Красиво зло, изд.: „Ентусиаст“, София (2010), прев. Мариана Христова
 • Sweet Damage (2013)
 • Cooper Bartholomew is Dead (2014)

Серия „Реката на вълка“ (River Wolf)

 1. First Omega (2016)
 2. Second Alpha (2016)
 3. Third Mate (2016)
 4. Omega Arrival (2016)
 5. The Wolves of Daos (2016)

Новели

 • Love Will Find a Way (2016)
 • Lovers (2016)

Източници

Външни препратки