По-долу е показана статията за Дейвид Ангстън от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Дейвид Ангстън
Роден 1955 г.
Професия писател
Националност Флаг на САЩ САЩ
Активен период 2006 -
Жанр трилър
Съпруга Джоана Ангстън
Уебсайт www.davidangsten.com

Дейвид Ангстън (на английски: David Angsten) е американски сценарист, режисьор и писател на произведения в жанра трилър.

Биография и творчество

Дейвид Джеймс Ангстън е роден през 1955 г. в Чикаго, Илинойс, САЩ. Учи в Гринъл Колидж и Американския университет в Рим и Париж. Учи сценаристика в Калифорнийския университет в Лос Анджелис и завършва с бакалавърска степен от Университета на Илинойс в Шампейн.

Първоначално е работи в Чикаго като автор и режисьор на видеоклипове, документални филми, късометражни филми и анимации за „Rainbow Productions“. Половинчасова му драма „Notes from a Lady at a Dinner Party“ е избрана за конкурс в Кан. Работи като анализатор и старши редактор на „Atchity Entertainment International“.

Първият му роман „Златният дявол“ от поредицата „Нощно море“ е публикуван през 2006 г. Завършилите колежа Джак Дюран и приятелите му Рок и Дъф тръгват на пътешествие, но изчезването на брата на Джак в Мексико ги отвежда в Пуерто Валярта. Към тях се присъединяват собственик на яхта и двете му придружителки. Те откриват търсеният от брата на Джак потопен кораб от 19 век, носещ несметно съкровище, но в дълбините гмуркачите започват да изчезват един по един.

Дейвид Ангстън живее със семейството си в Западен Холивуд на Лос Анджелис.

Произведения

Самостоятелни романи

  • The Assassin Lotus (2014)

Серия „Нощно море“ (Night-Sea)

  1. Dark Gold (2006)
    Златният дявол, изд.: ИК „Бард“, София (2007), прев. Елена Кодинова
  2. Night of the Furies (2008)

Източници

Външни препратки