Синтия Идън

(автор)

По-долу е показана статията за Синтия Идън от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Синди Русос
Псевдоним Синтия Идън
Родена
Професия писател
Националност Флаг на САЩ САЩ
Активен период 2004 -
Жанр любовен роман, трилър, фентъзи, еротична литература
Направление мейнстрийм
Уебсайт http://www.cynthiaeden.com/

Синди Русос (на английски: Cindy Roussos) е американска писателка на бестселъри в жанра фентъзи, паранормален любовен роман, романтичен съспенс и еротичен любовен роман. Пише под псевдонима Синтия Идън (Cynthia Eden).

Биография и творчество

Синди Бек Русос е родена в Алабама, САЩ. Завършва с отличие и бакалавърска степен социология и връзки с обществеността в Университета в Южна Алабама. В университета е журналист към студентския вестник. След дипломирането си опитва да пише, и за да се издържа, работи като консултант в колеж, учител и редактор.

Първият ѝ роман „The Better to Bite“ от поредицата „ИмаЖин“ е публикуван през 2005 г. След успеха на книгата тя напуска работата си и се посвещава на писателската си кариера.

Авторка е на над 80 романа и новели. За три от романите си е номинирана за наградата „РИТА“.

Синди Русос живее със семейството си в Спаниш Форт, Алабама. Обича да релаксира като рисува с приятели.

Произведения

частична библиография

Самостоятелни романи

  • The Better to Bite (2013)
  • Until Death (2015)
  • The Spy Who Came For Christmas (2016) – издаден и като „Christmas With A Spy
  • First Taste of Darkness (2014)
  • Femme Fatale (2016)
  • Forbidden Bite (2017)

Серия „ИмаЖин“ (ImaJinn)

  1. The Vampire's Kiss (2005)
  2. The Wizard's Spell (2006)

Серия „Полунощ“ (Midnight)

  1. Hotter After Midnight (2008)
    Горещо след полунощ, изд.: „Еклиптик“, София (2014), прев. Сия Монева
  2. Midnight Sins (2008)
    Полунощни грехове, изд.: „Еклиптик“, София (2015), прев. Сия Монева
  3. Midnight's Master (2009)
    Полунощен повелител, изд.: „Еклиптик“, София (2016), прев. Сия Монева

Серия „Нощна стража“ (Night Watch)

  1. Immortal Danger (2009)
  2. Eternal Hunter (2010)
  3. I'll Be Slaying You (2010)
  4. Eternal Flame (2010)
  5. Never Cry Wolf (2011)

Серия „Смъртоносен“ (Deadly)

  1. Deadly Fear (2010)
  2. Deadly Heat (2011)
  3. Deadly Lies (2011)

Серия „Тъмно обсебване“ (Dark Obsession)

  1. Watch Me (2014)
  2. Want Me (2015)
  3. Need Me (2015)
  4. Beware Of Me (2015)

Серия „Кръв и лунна светлина“ (Blood and Moonlight)

  1. Bite The Dust (2015)
  2. Better Off Undead (2016)
  3. Bitter Blood (2016)

Новели

  • A Bit of Bite (2013)
  • A Vampire's Christmas Carol (2013)

Сборници

Разкази

  • Wicked Ways (2008)
  • In the Dark (2009)
  • Wed or Dead (2012)
  • A Vampire's Christmas Carol (2013)
  • Femme Fatale (2015)

Източници

Външни препратки