Добре дошли в „Циркът на мечтите“ — в тези бяло-черни раирани палатки ви очаква уникално преживяване — ще се изгубите в лабиринт от облаци, ще бродите безцелно през тучни ледени градини и ще се взирате учудени в татуираната акробатка, която се прегъва в малка стъклена кутия.

Зад дима и огледалата обаче се крие жестоко състезание — дуел между двама млади илюзионисти. Находчиви врагове инструктори са обучили още от малки Силия и Марко специално за тази цел. От състезателите остава скрита жестока истина — съревнованието е безпощадна игра, в която само един ще оцелее, а циркът е сцената за забележителните битки на въображението им.

Но когато Силия и Марко наивно се впускат с главата напред в своята любов, инструкторите им се намесват и предизвикват опасни последствия.

Любовната история в омагьосания цирк от края на XIX век ще ви хипнотизира и ще ви остави без дъх.

 

Книгата е като фабрика за мечти, а циркът не спира да ни удивлява. Единственото разочарование е, че не можеш да си купиш билет.

Крисчън Сайънс, „Монитор“

Самоуверен, забавен дебют, който съчетава жанрове и пресича континенти в търсене на магията… Живописни картини и забавно четиво.

Киркус Ривю

5,3 Нощният цирк
The Night Circus,

Издание:

Автор: Ерин Моргънстърн

Заглавие: Нощният цирк

Преводач: Мария Чайлд

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Ентусиаст; Enthusiast

Град на издателя: София

Година на издаване: 2012

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Мултипринт“ ООД

Редактор: Велислава Вълканова

Коректор: Снежана Бошнакова

ISBN: 978-954-2958-53-6

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3466