Братя Робертски е изкуствено конструиран автор, чието съществуване е възможно само в свят, обзет от мания по кухите знаменитости и празните постижения.

Братя Робертски може също така да прикрива истинското име на А. Р. Р. Робъртс. Робъртс пък може да се окаже Адам Робъртс. И целият свят може да е една илюзия. Откровено казано, на кого му пука? Не и на мен. Хей, ура-ура!

 

 

Търсите ли Немо? Или търсите Никого?

Нека бъдем откровени, в днешно време, когато увлекателни и епични, изпълнени със свежи идеи фантастични романи се превръщат в мизерни екшъни с продължения, вече е трудно да се каже кого точно търсите.

 

 

Дали този живот, тази странна матрица, в която сме вплетени, вече не се поддава и на пародия?

Ооо, не смятаме…

 

 

Смърфей посочи ниската масичка до креслото си. На нея имаше две малки чашки, всяка с обем от около четвърт литър. Едната съдържаше червена течност, а другата — синя.

— Трябва да избереш едно от тези питиета — каза Смърфей. — Изпиеш ли синьото, ще се събудиш в леглото си и ще можеш да сметнеш нашата среща за сън и да продължиш досегашния си живот. Изпиеш ли червеното обаче, сам ще се убедиш какво точно представлява Макатрицата.

Гордън погледна двете чаши.

— Какво е червеното питие? — попита той.

— Сок от червени боровинки — обясни Смърфей.

— Ясно. А синьото?

— Дезодорант за тоалетни „Алпийска свежест“.

4 Макатрицата
Mcatrix Derided,