План за унищожаването на Америка, който се подготвя от сто години, е на път да се осъществи…

Може ли някой да го спре?

След пет последователни бестселъра в класацията на „Ню Йорк Таймс“ водещият по националното радио и „Фокс нюз“ Глен Бек ни представя новия си трилър, който сякаш е свален от заглавията на вестниците. В „Залезът на демокрацията“ се преплитат американската история, ужасяващи факти за сегашното състояние на страната и спиращ дъха сюжет. С неочакваните си обрати и разкрития „Залезът на демокрацията“ ще ви образова и просвети и в същото време ще ви достави огромно удоволствие.

Има един могъщ метод, наречен Прозорецът на Овертон, който може да формира живота, законите и бъдещето ни. Той манипулира представите на обществото, така че идеи, които преди са се считали за изключително радикални, с времето започват да ни се струват приемливи. Изместете прозореца и с това измествате важните теми на деня. Променете тези теми и по този начин променяте страната.

За Ноа Гарднър, двайсет и няколко годишния специалист по пиар, може спокойно да се каже, че политиката изобщо не го интересува. Умен, необвързан, добре изглеждащ, Ноа е изолиран от световните проблеми благодарение на богатството и властта на баща си. Той се интересува много повече от бъдещия си социален живот, отколкото от бъдещето на страната си.

Но всичко това се променя, когато Ноа среща Моли Рос, жената, за която най-важното нещо е, че Америка, такава, каквато я познаваме, ще изчезне завинаги. Тя и групата патриоти около нея са дали обет, че ще запомнят миналото и ще се борят за бъдещето. Ноа, обаче, е убеден, че те са група заблудени привърженици на конспиративни теории, и отказва да им помогне със знанията и уменията си.

И тогава светът се променя.

Невиждан по размерите си атентат, извършен на американска територия, разтърсва страната из основи и привежда в действие ужасяващ, подготвян от десетилетия план, чиято цел е радикално да промени Америка и да демонизира всички, които се опитват да попречат на това. Сред настъпилия хаос повечето хора не могат да разберат разликата между конспиративна теория и конспиративен факт и най-важното — не могат да решат на чия страна да застанат.

За Ноа, обаче, изборът е ясен. Само ако разкрие плана и конспираторите, които стоят зад него, ще успее да спаси жената, която обича, и правото на свобода на личността, което преди е приемал за даденост.

Вяра: На Дейвид Бартън — човекът, който знае, че създателите на нашата държава са оставили всички отговори пред очите ни.

Надежда: На Маркъс Лътрел — човекът, който ни показа какво означава никога да не се откажеш.

Милосърдие: На Джон Хънтсман-старши — човекът, на когото искам да приличам един ден. Ти си исполин в този ужасно малък свят.

Никога не се отказвай, никога не се предавай.

„Глен Бек премина бариерата на трилъра. «Залезът на демокрацията» няма аналог.“

Брад Тор, бестселър автор на Ню Йорк Таймс

„Вечно актуален роман, обречен да е колкото противоречив, толкова и прозорлив! Без оглед на политическата ви ориентация, този хичкокски трилър ще ви накара да го прелиствате до среднощ.“

Джеймс Ролинс, бестселър автор на Ню Йорк Таймс

„Пророческа творба. От години не съм чел толкова добър трилър.“

Винс Флин, бестселър автор на Ню Йорк Таймс

„Глен Бек не спира да изненадва. Няма да намерите по-добър политически трилър.“

Нелсън Демил, бестселър автор на Ню Йорк Таймс

„Глен Бек знае как да ни изплаши с това, което предстои. Пригответе се да спите на запалена лампа. Няма да гледате на света по същия начин.“

Брад Мелцер, бестселър автор на „Ню Йорк Таймс“

Благодарности

Специални благодарности на…

Всички, които прегледаха, прослушаха и прочетоха тази книга, включително на помощниците на Глен Бек. Ние не сме расисти, ние не проповядваме насилие… ние просто не можем да си мълчим повече.

На родителите ми, на жена ми Таня, на прекрасните ми деца за неотстъпната им любов и подкрепа дори когато ставам в три сутринта, за да работя по проект като този.

Крис Белфи, Кевин Белфи, Стю Бъргиер, Джо Кери, Пат Грей и всички останали забележителни хора от „Мъркюри Рейдио Артс“ за това, че никога не се присмяха над идеите ми (поне не в лицето ми).

Джак Хандерсън за това, че вложи сърцето и душата си в този проект. На съпругата на Джак, Лори, за това, че му позволи да го направи.

Емили Бестлър, прекрасен редактор и, което е много по-важно, прекрасен човек. Благодаря й за това, че отлично разбра за какво става дума. На Луиз Бърк, Митчъл Айвърз, Каролин Рейди, Лиз Перл, Антони Зикарди и на всички останали от „Саймън&Шустер“ за това, че продължават да ми помагат да превърна мечтите си в реалност.

Патриша Белфи за това, че сподели любовта си към трилърите и мистериите с всички нас. Осъзнавам, че не съм Дейвид Балдачи или Робърт Паркър, но все пак се надявам тази книга да ви е накарала да прекарате някоя и друга безсънна нощ.

Всички от „Премиер“ и „Клиър Чанъл“, включително Марк Мейз, Джон Хоган, Чарли Рахили, Дан Юкелсон, Джули Талбът и Дан Метер, с чиято помощ радиопрограмата достигна до повече слушатели откогато и да било.

На всички мои приятели от „Фокс нюз“.

Издание:

Глен Бек. Залезът на демокрацията

Американска. Първо издание

ИК „СофтПрес“, София, 2011

Редактор: Слави Димов

Коректор: Ива Колева

ISBN: 978-954-685-502-3