Сарантион — огромен, великолепен и опасен

Той е златният град: свят за вярващите, възпяван от поети, украса на света и сърце на империя. Художникът Гай Крисп получава загадъчна покана от императора и се отправя на път към блестящия град. Но преди да успее да стигне до Сарантион с неговите таверни, позлатени храмове, надбягвания с колесници и дворци, трябва да мине през земя на езически ритуали и тайнствени опасности.

 

В този първи том на „Сарантийска мозайка“ Гай Гавриел Кай заплита изключителна история за изкушения и интриги в един великолепен град; запленяващ разказ за хора, привлечени от неговото вълшебство.

 

„«Пътуване към Сарантион» е сложно композиран завладяващ исторически роман… и затрогваща приказка. Прелестният прозаичен стил на Кай неизменно тече гладко и стига до удивително красиви дълбочини.“

Уинипег Фри Прес

„Омагьосваща приказка… главите текат устремно и се изгубваш в неописуемо изящни пасажи… Една от най-красиво написаните книги в жанра историческо фентъзи!“

Ивнинг Телеграм

„Кай се е заел с потенциално убийствената задача да създаде алтернативна история на Византия, Рим и упадъка и възхода на империи от нашия свят и да ги спои с фентъзи. Успехът е брилянтен; достоверният му и чудесно реализиран възглед за този свят не отстъпва на характерите, които сътворява, за да го насели“.

Аутленд Мегъзин (Великобритания)

Издание:

Guy Gavriel Kay

Sailing to Sarantium

© 1998 by Guy Gavriel Kay

 

Гай Гавриел Кай

Пътуване към Сарантион

© Валери Русинов, превод, 2006

© ИК „БАРД“ ООД, 2007

ISBN 978-954-585-753-9